IN – AKTIVIZAM

IN-AKTIVIZAM

Nataša Milivojević – Aktivizam i kulturno nasleđe

U drugoj epizodi serijala “Prirodnjačke priče” ugostili smo Natašu Milivojević iz Svetske organizacije za prirodu (WWF Adria) i Ekološkog Udruženja

Prirodnjačke priče – Novi serijal MultiRadio Hajlajtera

Serijal podkasta MultiRadio Hajlajter pod nazivom “Prirodnjačke priče” počinje sa emitovanjem večeras u 21h na YouTube kanalu MultiRadija. Gosti prve

Marko Šelić Marčelo – Zaradsutra je tu i zarad juče “Vidim”

Danas je objavljen novi singl tandema Zaradsutra pod nazivom “Vidim”. Prema priči koju je osmislio dvojac Zaradsutra, spot je režirao

„Ptice moje hranilice“: Novogodišnje brojanje ptica

„Ptice moje hranilice – Novogodišnje brojanje ptica“ je takmičenje u zimskom prihranjivanju ptica koje organizuje DZPPS.

Isprobali smo za vas U-Report, platformu na kojoj se pitaš

U-report je besplatan alat ili platforma kroz koju su mladi pitani i imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Na taj način mogu aktivno učestvovati u zajednici, a glavni cilj jeste rešavanje problema do kojih je stanovništvu stalo.

Petarde – Kolika je cena, a kolika kazna?

Da li ste znali da kada u Google pretrazi ukucate reč “petarde” prve rezultate vidite naslove kao što su “Petarde – super cena” ili “Petarde, prodavnica lovačke opreme”? Iako u anketi koju smo uradili mladi Novosađani su protiv pirotehnike – pucnjave za vreme praznika ne fali. A životinje sebi ne mogu objasniti odakle ta buka odjednom

Da li kultura davanja živi kod nas?

Kada govorimo o “kulturi davanja” i njenoj zastupljenosti kod nas, opšte su tendencije da živimo u vremenu u kojem davanje, poklon i solidarnost nisu u “prvom planu” i nemaju dovoljnu promociju.

Hongkong – protest 2 miliona ljudi

Protesti u Hongkongu koji su počeli kao mirne građanske šetnje kroz grad u martu i aprilu ne jenjavaju, a intenzitet nasilja sve je više u porastu.

Tom Dejviz

Upoznajte prvog čoveka koji je pravolinijski prepešačio državu

Britanski jutjuber Tom Dejviz postao je ove zime prvi čovek koji je pravolinijski prepešačio jednu državu.

Trange frange pijaca: donesi šta ti ne treba i odnesi ono što ti je potrebno

Koncept trange frange pijace Tatjane Mateše podrazumeva razmenu proizvoda, čime se smanjuje proizvodja, vodi računa o životnoj sredini i uštedi koji dinar.

Potpuno drugi univerzum: Najlon pijaca

Na Najlon pijaci u Novom Sadu moguće je pronaći sve: od gluposti do rariteta, za uglavnom, jeftine pare, samo ako imate strpljenja.

Kako voziti bicikl u Novom Sadu

Bicikl može da bude odgovor na mnoga pitanja – finansijska, ali i psihička. Ukoliko ne poznajete grad ili saobraćajna pravila – to se vrlo lako može rešiti.

Volontiranje uz kampove koje nude Mladi istraživači Srbije [AUDIO]

Organizacija Mladi istraživači Srbije nudi mogućnost volontiranja u volonterskim kampovima. Bavili smo se njihovoim specifičnostima.

Ride in cinema: spoj kulture i biciklizma

„Ride in cinema“ održava se već nekoliko godina, a sve sa ciljem promocije biciklizma u Novom Sadu. Postavljanjem platna ispred stepeništa na Spensu ova ideja dobija i realizaciju.

Kad porastem biću super heroj – vaspitač /AUDIO/

Kada se upotrebi kovanica „rodna ravnopravnost“ najčešće se pomisli na položaj žene, na to da devojčica može da bude i princeza ali i vitez(ica) ukoliko tako odabere. Da li i dečak može da bira da bude vitez, princ, učitelj, vaspitač u vrtiću?

Razgovaraj sa knjigom u organizaciji BalkanIDEA Novi Sad

Organizacija BalkanIDEA Novi Sad tokom ove i naredne godine realizuje značajan projekat o marginalizovanim grupama mladih.Realizuju ga u formi živih biblioteka.

Festival novih energija u Novom Sadu

Na Novom naselju u Novom Sadu se od kraja maja do kraja septembra održava Festival novih energija. Ovaj projekat donosi aktivnosti na dečja igrališta.

„Zero waste” ili nulti odpad za bogatiji život

Ljudi su deo ekosistema i sve na šta mi utičemo – utiče i na nas. Pojmovi “nulti otpad” i “ekološki dug” nastaju sedamdesetih godina, a u julu 2019. godine postaju i suviše aktielni.

Priroda Vojvodine – mogućnost da budemo svaki dan turisti

Ako ste ovog leta raspoloženi za razgledanje prirode, zaštićenih prirodnih dobara ili specijalnih rezervata prirode ne morate putovati veoma daleko. Ukoliko biste hteli da u jednoj godini posetite sva zaštićena prirodna dobra u Vojvodini morali biste ići na ekskurziju svaki treći dan.

Društvene igre: način da se i dalje razvijamo i učimo kroz zabavu

Društvene igre nisu samo za razonodu i ubijanje vremena. Uz njih se kvalitetno provodi vreme, razvija strani jezik, ali i razmišljanje, kreativnost, strategija i kombinatorika. Upravo društvene igre uz edu-gameing mogu da doprinesu interesantnom pristupu mladima za razbijanje predrasuda.