Projekat “ČUVARKUĆA”

Fondacija 021 iz Novog Sada obaveštava, sa posebnim zadovoljstvom i entuzijazmom, da u periodu januar 2018 – juni 2020, realizuje projekat “Čuvarkuća”.

Cilj projekta, koji je na otvorenom konkursu za medije i nevladine organizacije dobio podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji, jeste da doprinese boljem poznavanju, razumevanju i saradnji ljudi sa ovih prostora, različitih nacionalnih, verskih i kulturnih zajednica, radi stabilnosti i razvoja Vojvodine i Srbije.

Glavna aktivnost “Čuvarkuće” jeste promocija i saradnja 12 vojvođanskih mesta, po 4 iz Srema, Banata i Bačke,u realizaciji 12 kulturnih manifestacija,

a centralna, promotivna svečanost, na kojoj će biti promovisani rezultati, biće organizovana u Novom Sadu.

Ponosni na svoje različitosti, obraćamo posebnu pažnju na one ljude i zajednice koji nisu često vidljivi u medijima.

Zajedno sa partnerima na projektu, nevladinim organizacijama, CeSER Ruma (Srem), Centar za razvoj civilnog društva Zrenjanin (Banat) i KUD Branko T. Radičević iz Bečeja (Bačka), organizujemo edukativne, kulturne i zabavne aktivnosti.

Očekujemo da nam se pridruže institucije i pojedinci koji se bave manjinskim pravima u Pokrajini i Republici, ambasade zemalja čije etničke zajednice žive na teritoriji Vojvodine, predstavnici Evropske unije i zemalja članica.

Najave i rezultate projekta možete pratiti na stranici Fondaicje 021, i na društvenim mrežama Fondacije 021.

Jedna od aktivnosti projekta “Čuvarkuća” je i kreiranje i pokretanje onlajn radija Multiradio