LINČOVA ŠIŠKA:FILMOVI DECENIJE IZA NAS

Koji je to film i koji su to filmovi obeležili proteklih deset godina kinematografije? Koje filmove možemo da rangiramo kao najbolje u protekloj deceniji? Iskreno da vam kažemo nemamo pojma! Međutim, mi smo ove nedelje spremili naše favorite od 2010. do 2019, a u pomoć nam je uskočio i kolega novinar Predrag Mijatović iz sportskog podkasta Skraćeni korner.

Postoje dva razloga zašto gledam određeni film – jedan je kulturno uzdizanje a drugi pravljenje top lista! Kaže naš kolega Predrag Mijatović.

Na nekim mestima se poklapamo, oko nekih filmova se ne slažemo. Jednoglasni smo kada su u pitanju filmovi Denis Villeneuve koji i imaju najviše naših “nominacija”. Nezaboravni su njegovi filmovi “Incendies” i “Blade Runner 2049” ali to ne znači da nema i drugih faca popt – Martin Scorsese, Wes Anderson, Aaron Sorkin da navedemo samo neke. da biste saznali oko čega to tačno poslušajte našu novu epizodu!

Pridružite se dvojici šarmantnih momaka koji četvrtkom raspravljaju o filmskim novostima, aktuelnim dešavanjima i zanimljivostima kroz sva razdoblja sedme umetnosti.  

Ukoliko vam je nestalo ideja šta da gledate, ukoliko želite da proširite svoje znanje o filmu, ukoliko vas zanimaju širi pogledi na svet sedme umetnosti ili jednostavno želite da se osećate kao na pivu sa dva filmofila: slušajte podkast Linčova šiška.

Ovu emisiju, koju vode Marko Apostolović i Marko Pilja (tokom programa samo ukratko Apostol i Pilja), možete pratiti na MultiRadiju ili na MixCloudu.

Za kratke vesti, zanimljivosti i svakodnevne apdejte zapratite Linčovu šišku na Facebook-u i Instagramu.

Kliknite ovde kako biste slušali ostale epizode: https://multiradio.rs/podkast/lincova-siska/

Poslušajte naše izbore i dodatne komentare na njih OVDE: