FK Vojvodina i Crveni krst Vojvodine “Za život se navija!”

U sredu 28. jula Crveni krst Vojvodine organizuje veliku akciju dobrovoljnog davalaštva krvi na platou SPENS-a. Transfuziomobil će tog dana biti između stadiona i restorana “Kafemat” od 13 do 18 časova.

Najava akcije DDK – Crveni krst Vojvodine

FK Vojvodina i Crveni krst Vojvodine pre mesec dana postavili su, na istočnoj tribini stadiona “Karađorđe”, simbole krvnih grupa (A B 0) i simbol Crvenog krsta, kako bi zajedno sa FK Vojvodinom iskazali poštovanje svim dobrovoljnim donorima krvi.

To je bio “tizer” za našu kampanju i sada polako otkrivamo kroz medije našu poruku. Određen broj ljudi je shvatio da su to simboli krvnih grupa i ljudima se dopala ova aktivacija na terenu.
Rekao je za MultiRadio Miloš Spasov, inicijator ove akcije.

Za ljude velikog srca, FK Vojvodina je obezbedio 200 karata za meč koji će se odrigrati 29. jula, između Vojvodine i Panevežis-a. Jelena Milić, samostalni stručni saradnik Crvenog krsta Vojvodine, povodom pitanja o početku saradnje sa FK Vojvodinom, za MultiRadio je izjavila:

Kada smo razmišljali o načinu promocije davalaštva krvi i motivisanja građana da daju krv naš volonter i saradnik Miloš Spasov povezao je human čin doniranja krvi i FK Vojvodinu. Prvenstveno, kada smo osmišljavali ovu kampanju, želeli smo da na ovaj način motivišemo mlade ljude i sportiste, ali i da izrazimo zahvalnost navijačima FK Vojvodine koji se spontano periodično organizuju i odlaze u Zavod za transfuziju da doniraju krv.  Stoga ispis na tribinama nosi poruku humanosti i tihog heroja svakodnevice. 

Oznake krvnih grupa ispisani na stadionu “Karađorđe” – Crveni krst i FK Vojvodina

“Krv zaista jeste uvek potrebna i da nema dobrovoljnih davalaca mnogi bi ostali bez ovog važnog i nezamenjivog leka. Na žalost situacija koju smo imali sa Covid infekcijom za posledicu ima smanjeni broj davalaca na akcijama te se nadamo da će ovakve kampanje doprineti širenju svesti o potrebi za davaocima, te da ćemo uspeti da odgovorimo na potrebe zdravstvenog sistema” – kaže Jelena Milić.

Za najmlađe biće postavljeni golići na platou tako da će moći igrati fudbal sa volonterima Crvenog krsta, dok njihovi roditelji doniraju krv. Kafemat poklanja svim donorima krvi kafu, dok je Caribic napravio akciju za naše heroje, uz kupljeno parče pice gratis je Pepsi na točenje.