French Dispatch, novi Džejms Bond i filmska očekivanja u 2020.

Jedan od naših apsolutnih miljenika, kada se razgovara o postmodernom filmu definitivno je Wes Anderson i zbog toga smo odlučili da u novom podkastu kažemo šta očekujemo od njegovog novog ostvarenja – The French Dispatch.  

Koliko do sad znamo, u nadolazećem filmu radi se o raznim pričama grupe američkih novinara koji su dopisnici iz jednog zamišljenog francuskog grada – drugim rečima, klasik Anderson. Prema IMDb-u nemaju još ni svi imena, ali se glumačka postava zna: Među njima su Saoirse Ronan, Timothée Chalamet, Elisabeth Moss, Léa Seydoux, Bill Murray, Edward Norton, Willem Dafoe, Christoph Waltzi drugi da ne nabrajamo sada sve: ostatak ćete čuti ako poslušate našu novu epizodu.

Wes Anderson je američki reditelj poznat po veoma originalnom sadržaju. Karakteristike njegovih filmova su crni humor, centrirani kadrovi, Bill Murray, jako čudni likovi, izmišljena mesta, fantastična scenska arhitektura i makete, saradnja sa istim glumcima i još jednom Bill Murray. Karijeru je počeo sredinom devedesetih kada je sa svojim prijateljem Owenom Wilsonom (sa kojim dan danas sarađuje) napisao i snimio kratak film Bottle Rockett (1993), a tri godine kasnije izbacili su istoimeno dugometražno ostvarenje. Taj film je počeo da stvara šablonski still mladog Andersona koji je tokom godina samo usavršavao sa još više čudnih, smešnih, zanimljivih i originalnih priča. Veoma je interesantno što mu se većina glumaca uvek vraća kada ih pozove da glume u njegovim filmovima: najpoznatija imena su Bill Murray, Edward Norton, Jason Schwartzman, Owen i Luke Willson. Omiljeni filmovi autora ovog podkasta su svakako The Grand Budapest Hotel, The Royal Tenenbaums i Moonrise Kingdom, kao i dva animirana dragulja Fantastic Mr. Fox i Isle of Dogs.

…Billie Eilish izbacila pesmu za novi James Bond 007 – No Time to Die…

Trenutno najpopularnija pop zvezda na svetu, osamnaestogodišnja Billie Eilish imala je uspešnu sezonu nagrada osvojivši čak pet bezvrednih gremija. Ta trenutna popularnost pružila joj je priliku da snimi pesmu za nadolazeći dvadeset peti film o britanskom špijunu Džejmsu Bondu. U kojoj drugi put po poslednji put titularnu ulogu igra Daniel Craig. Pridružite nam se da saznate šta mi tačno mislimo o novoj pesmi i šta očekujemo od novog filma.

Poslušajte pesmu i recite nam vaše mišljenje:

Poslušajte novu epizodu kako biste saznali šta mislimo o pesmi koju je mlada pop superzvezda snimila, kao i da čujete naša očekianja za No Time to Die!

Daniel Craig se prvi put pojavio na srebrnom platnu kao tajni agent 007 2006. u filmu Casino Royale (jedan od najboljih u čitavom serijalu). To je bio revolucionarni Bond i pravo osveženje s obzirom na to da u prethodna četiri ništa nije funkcionisalo osim Pirsa Brosnana kao glavnog junaka. Novi serijal postao je prizemljeniji, ozbiljniji, krvaviji i dobio je tajnog agenta koji zapravo nije neuništiv i glumca koji se jako dobro uklapa u ovu ulogu. Izašao je iz hladnoratnog šablona i počeo da se koncentriše na moderne geopolitičke probleme kao što su terorizam i sajberšpijunaža, dajući tako potpuno nov pristup adaptacijama romana Iana Fleminga.

…Koji nas projekti uzbuđuju u ovoj filmskoj godini?

Kao i prošla godina, filmska 2020-a najavljuje mnoga velika imena iza i ispred kamere i zbog toga ćemo morati više puta da se posvetimo ovoj temi kako protiču meseci. Za sad znamo da veliki reditelji Denis Villenueve, David Fincher, Christopher Nolan, Wes Anderson. Što se tiče glumaca tu su u više navrata Léa Seydoux, Timothée Chalamet, Ralph Fiennes, Kenneth Branagh, Christoph Waltz, Mads Mikkelsen, Robert Pattinson i drugi miljenici ljubitelja filmova.

Izvor: IMDb

Ovu emisiju, koju vode Marko Apostolović i Marko Pilja (tokom programa samo ukratko Apostol i Pilja), možete pratiti na MultiRadiju ili na MixCloudu.

Pridružite se dvojici šarmantnih momaka koji četvrtkom raspravljaju o filmskim novostima, aktuelnim dešavanjima i zanimljivostima kroz sva razdoblja sedme umetnosti.  

Za kratke vesti, zanimljivosti i svakodnevne apdejte zapratite Linčovu šišku na Facebook-u i Instagramu.

Epizodu možete skinuti ovde:

Pridružite nam se u ovoj i svim sledećim epizodama kako biste obogatili vaše spiskove must-see filmova.

Kliknite ovde kako biste slušali ostale epizode: https://multiradio.rs/podkast/lincova-siska/

Ukoliko vam je nestalo ideja šta da gledate, ukoliko želite da proširite svoje znanje o filmu, ukoliko vas zanimaju širi pogledi na svet sedme umetnosti ili jednostavno želite da se osećate kao na pivu sa dva filmofila: slušajte podkast Linčova šiška.

Linčovu šišku možete slušati i na MixCloudu: