Grupa Sijenke na turneji – Sijenke nad Balkanom

Iz debitantskog albuma koji je nekima od nas obeležio letnje dane, uz hitove “Gledam nebo” i “Ne mogu da razmišljam”, Crnogorska grupa Sijenke prvi put nastupa u Beogradu u petak, 26. novembra i to u KC gradu. Tim povodom je Marko Todorović, frontmen ovog benda, za MultiRadio govorio o mini turneji po Balkanu ali i izazovima sa kojima se mladi bendovi susreću.

Rašo i Marko – Sijenke

Svi ljubitelji sint pop-a i mirnog zvuka koji obećava dobru atmosferu imaće priliku da ovaj bend čuju na sceni Kulturnog centra Grad već sutra. Utisci sa turneje još uvek se sležu a Marko nam je pred nastup preneo deo atmosfere sa svirki u Ljubljani, Zagrebu i Novom Sadu.

Na turneji je stvarno bilo predobro, atmosfera je bila stvarno fenomenalna, za poželjeti, bilo je dosta ljudi i svi su plesali i uživali zajedno sa nama. Odziv publike bio je na zavidnom nivou s obzirom na to da su to bila prva tri nastupa Sijenki od početka. Pjevali su pjesme i znali tekstove bolje nego mi, a naročito u Zagrebu.

Na pitanje zašto prve svirke nisu organizovane prvo u Beogradu, kaže da jeste bilo ponuda na početku, ali da se nastup nije održao iz razloga što uslovi koji su bili ponuđeni nisu odgovarali bendu, pa je turneja ipak počela nešto zapadnije od naše prestonice.

Sada, kada su se za svirku stekli uslovi, neizbežno je bilo postaviti pitanje o prostoru u kom Sijenke vežbaju, pošto je prostor BIGZ-a u kom su bendovi ranije imali prostor za probe prenamenjen i za iste više ne postoje uslovi na tom, bendovima kultnom, mestu.

Što se sviranja tiče, neposredno prije nego što su zatvorili Bigz bili smo u pregovorima da tamo iznajmimo studio međutim zatvorili su ga i mi smo izvisili. Nakon toga probali smo po kućama, raznim prostorima i sada na kraju bukvalno skoro i da nemamo probe, praktično su nam svirke postale probe.

Sijenke možete pronaći i na Spotify-u

Obzirom na to da proba zbog uslova skoro i nema, Sijenke nam ipak donose svež, interesantan zvuk i dobru atmosferu u koju se možete uveriti na najavljenom nastupu u Beogradu, ali i u Sarajevu sledećeg dana. Za MultiRadio iz grupe Sjenke kažu da su ih ipak najbolje dočekali u Ljubljani.

Svuđe su nas dobro dočekali, ali za nas je u Sloveniji odnosno Ljubljani biloneprikosnoveno, oni su bez premca bili najbolji domaćini i veliki pozdrav za njih ako čitaju ovo!

Uspeh ovog benda izvestan je ako samo jednom poslušate muziku koju prave, međutim, uslovi u kojima mladi bendovi trenutno rade u Srbiji nisu baš povoljni za napredovanje i razvoj kvaliteta samih snimaka. Oni istrajni i pre svega talentovani, dovijaju se na lepe načine i i dalje rade na novim sadržajima, pa nam tako Marko poručuje da se nešto novo sprema.

Krčka i to na tihu vatru – ono najbolje. Pa za dalje su nam prioritet nove stvari kao i potencijalno neki spotovi u ostalom sve ćete sami viđet! Sijenke nad Balkanom egzaktno opisuje nasu situaciju.

Na kraju samog razgovora Marko poručuje čitaocima da se spreme i dođu na koncert jer ko ne dođe dobija neopravdani, a gradivo se polako gomila!