Gugleta: naš Hustler!

Lazar Gugleta je lik kojeg nije lako predstaviti. On bi najviše želeo da to bude “mladi umetnik” (young artist), jer svoj umetnički izraz ne želi i još uvek ne može sasvim da definiše i podvede pod jedan žanr. Gugleta pravi svoju muziku, bavi se video produkcijom, grafičkim dizajnom, svira klavir, voli da fotografiše, kuva, ali pre svega ovoga voleo je (a voli i danas očigledno) da napravi dobru žurku.

Trep žurka je došla prirodno kao posledica njegovih interesovanja, budući da i sam stvara trep muziku i sluša od kada je kročila na američko tržište. On i njegova ekipa su želeli da naprave nešto novo i drugačije za novosadsku publiku, te su se potrudili da sve bude u skladu sa onim što žele da postignu, da sve bude u skladu sa dobrim provodom.

Želja za slavom i dnevni hustle kao glavni motivi koji se propagiraju u trep muzici su nešto čemu svi mi nekako težimo.

Lični naklon prema trepu se javlja 2008. godine i prvog slušanja Wiz Khalife. Kako kaže – tada je bila najbitnija lirika, a tekstove je napamet učio a zatim krenuo i sam da piše.

Lazar Gugleta, foto: Milica Karać

Gugleta, Artlantis

Lazara Gugletu možete sresti na različitim mestima. Kao logična posledica njegovog kretanja kroz krugove mladih, kreativnih i umetnički nastrojenih ljudi nastala je ideja da se spoji nekoliko različitih umetničkih izražaja.

“Artlantis je prva trep žurka spojena sa izložbom. Došao sam na ideju tako što sam u samom početku pokušaja da organizujem Atlantis cimao razne kolege, “prijatelje” i ostale ljude koji se bave organizacijom trep žurki i uglavnom dobijao odgovore koji nisu ulivali puno nade da će se ta saradnja desiti. Sama ideja za spajanjem je potekla iz porodice, budući da mi se rođeni brat bavi fotografijom, pa mi je palo na pamet da organizujem fotografsku izložbu gde će izlagati mnogi mladi fotografi što iz Novog Sada, što iz Beograda”, kaže Gugleta.

Artlantis, 9. februara u KC “Lab” bi trebalo da spoji njegova tri afiniteta: trep muziku, fotografiju i želju da se mladi umetnici vide i pokažu, jer kako kaže, želi da pruži podršku kakvu bi on želeo da je imao kada je započinjao priču oko organizacije svog Atlantisa.