Indienaut #2 / Nezgodno vreme, opasni dani

“Nezgodno vreme, opasni dani” koje svi proživljavamo lakše se podnose uz dobru i kvalitetnu muziku. Baš takvu muziku možete pronaći u drugom izdanju podcasta Indienaut. 

Brajton je dobio još par bendova koji doprinose ionako kvalitetnoj lokalnoj sceni. Kvartet Porridge Radio objavio je “Every Bad”, jedno od boljih izdanja u prethodnom periodu, a sastav Squidima novi singl koji, nadamo se, najavljuje njihovo debi izdanje. 

Jonathan WilsonLaura Marlingpredstavljaju nam se izdanjima koja ulaze u najuži izbor za TOP 10 najboljih albuma na ličnoj listi koja pravim na kraju svake godine. I “Dixie Blur” i “Songs for Our Daughter” su prava mala remek dela.

Domaće remek delo napravio je Milan Glavaški pod firmom Rebel Star. Ukupno peto izdanje u diskografiji ovog benda priziva more, daleke obale, pesak i plovidbu Mediteranom. Leto je na dohvat ruke dok slušate pesme sa ploče „Demoni“.

Dvadesetdevetogodišnju diskografsku pauzu prekinuće britanski sastav Psychedelic Fursalbumom „Made of Rain“ koji se očekuje 31. jula. Objavili su nekoliko singlova, a onaj koji mi se najviše dopada našao je svoje mesto u ovom podcastu.

Krajem marta, zauvek nas je napustio Bill Whiters, jedan od omiljenijih soul muzičara starije generacije. Segment emisije posvećen njemu kruniše, verovatno, njegova najpoznatija pesma „Aint’t No Sunshine“.

Tu su još i U.S. Girls, Prljave sestre, Courtney Marie Andrews, Yaeji, Marta Wainwrightkoja je za potrebe kompilacije „Songs for Australia“ obradila pesmu Nika Kejva, a emisiju završava klasik sastava R.E.M.

Poslušajte i prvi podkast Indienaut #1