Knjigapriča – revolucija u izdavačkoj industriji

„Knjigapriča“ je prva online platforma za audio knjige na srpskom jeziku. Sve je počelo kao studentska ideja, koju je Nenad Iđoški, sada direktor i suvlasnik, 2019. godine predstavio na takmičenju za „Najbolju studentsku ideju“ i osvojio prvo mesto. To je bio podstrek i motivacija da se nastavi dalje, tako je od 2019. do danas „Knjigapriča“ razvijala svoj biznis model, platformu i  dogovarala knjige sa izdavačima.

Nenad Iđoški, Knjigapriča
Nenad Iđoški, Knjigapriča na Sajmu knjiga u Novom Sadu do 10.marta

 Jedna od prednosti audio knjiga, i kako mnogi kažu, revolucija u izdavačkoj industriji u Srbiji u ovom momentu, jeste što, slušajući audio knjige ne zavisite od prostora i vremena. Bilo gde da se nalazite i koliko god vremena da imate, možete da slušate audio knjige.

Da li želite da slušate u automobilu, kafiću, na ulici ili  ste prosto đak koji ne voli da čita lektiru. Samo stavite slušalice i slušate.

Takođe, ljudi iz dijaspore, koji nemaju tu mogućnost da kupuju knjige na srpskom jeziku, uz samo par klikova, mogu kupiti i slušati audio knjigu.

Na platformi „Knjigapriča“ se trenutno nalazi oko dvadeset pet knjiga. Neke od njih su „Plava grobnica“ Milutina Bojića, „Pripovetke“ Laze Lazarevića, „Antigona“ koju je napisao Sofokle, Homerova „Ilijada“ i još mnoge druge. Takođe možete videti neke od knjiga koje su trenutno u pripremi.

„Knjigapriča“ je izuzetno jednostavna za korišćenje

Nenad Iđoški, za MultiRadio, pojašnjava korišćenje platforme: “Uđe se na platformu knjigaprica.com , koja je optimizovana za mobilne telefone i za kompjutere. Možete da razgledate i besplatno da poslušate trideset sekundi demo, bilo koje knjige koja se tu nalazi. Ukoliko želite da kupite knjigu, morate da napravite svoj nalog. Stavite knjigu u korpu i  zatim je kupite. Nakon što se odlučite za kupovinu, „Knjigapriča“ vas prebacuje na Intezinu platnu stranicu, gde možete koristiti Visa, Dina, Mastercard ili American Express. Kupljena knjiga ide u „Moja knjiga“ tab, knjiga je tu zauvek i možete da je slušate koliko god puta želite.”

Takođe, još jedna od pogodnosti, jeste što će audio knjige biti i do  30% jeftinije, u poređenju sa fizičkim knjigama, što je razlika u odnosu na svetske platforme, gde su audio knjige skuplje od fizičkih.

Za vreme Sajma, tj. od 3.3. do 10.3.2022. iskoristite promo kod SAJAMNS, pomoću kojeg ostvarujete 15% popusta na kupovinu audio knjiga, i to na sve koje želite, bez obzira na količinu knjiga.

Nenad Iđoški