Konkurs za filmski festival “Uhvati Film”

Konkurs za filmove na 20. Međunarodnom filmskom festivalu „Uhvati film“, koji obuhvata projekcije domaćih i inostranih kratkometražnih filmova na temu invalidnosti, otvoren je do 15. aprila 2022. godine.

Uhvati film
Filmski festival “Uhvati film”

“Uhvati film” jedini je regionalni filmski festival o invalidnosti. Već 20. godinu uspešno se održava u Novom Sadu, u organizaciji KAO Parnasa. Od 2011. realizuje se u Rijeci, pod organizacijom Udruge Spirit, a od 2017. u Banjoj Luci pod vođstvom Humanitarne organizacije Partner i u Kotoru u realizaciji ART 365 iz Podgorice. Selektovani filmovi biće prikazani na 20. Filmskom festivalu “Uhvati film” u Novom Sadu i ulaze u uži izbor za prikazivanje u Banjaluci, Rijeci i Kotoru, ali i u okviru Filmskih karavana – projekcija izabranih filmova u gradovima Srbije i Hrvatske.

Prijavljeni filmovi moraju odgovarati temi invalidnosti, izuzev autora koji su osobe sa invaliditetom, za koje je tema slobodna. Potrebno je da film bude trajanja do 30 minuta, da ima najmanje DVD kvalitet i titl na srpskom/hrvatskom/bosanskom ili engleskom jeziku.

Filmovi se dostavljaju poštom na disku/USBu (u jednom primerku) ili putem interneta (festhome ili clickforfestivals, filmfreeway, youtube, wetransfer, vimeo..).

Uz film, obavezno na mejl uhvatifilm@gmail.com dostaviti popunjen prijavni formular, biografiju autora, dve fotografije iz filma, dijalog listu u srt formatu i trejler, ukoliko postoji.

Sve detaljne informacije u vezi sa konkursom mogu se pronaći na linku ili u direktnom kontaktu sa organizatorima putem mejla uhvatifilm@gmail.com.

Filmski festival “Uhvati film” održava se širom regiona  sa jedinstvenim ciljem: informisanja javnosti o životu, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba sa invaliditetom, čime se utiče na promene u stavovima ljudi u vezi sa osobama sa invaliditetom, bolje razumevanje i prihvatanje različitosti, te stvaranje uslova za veću vidljivost i uključivanje osoba sa invaliditetom u sve sfere društvenog života.

Ovogodišnji 20. Uhvati film deo je i zvaničnog programa Novi Sad – Evropska prestonica kulture.

Uhvati film