Korona virus nas sprečava da radimo, novi Monster filmovi, Vin Dizel i još po nešto

Zbog panike oko korona virusa mnogi događaji se odlažu ne samo u filmskoj industriji nego generalno. Utakmice se igraju pred praznim tribinama, otkazuju se festivali i koncerti, bioskopi su prazni…

Jedan od događaja koji je u centru pažnje jeste Kanski fimski festival (Cannes Film Festival) čiji organizatori za sada ne iznose nikakvu informaciju da li će se događaj odlagati ili barem održati bez publike uz prisustvo samo žirija. Sa druge strane znamo da je ovogodišnji predsednik žirija na prestižnom festivalu američki režiser Spike Lee.

Na fotografiji je američki reditelj Spajk Li.
Izvor: Vibe

Kad smo već na temi korona virusa, glumac i producent Vin Diesel protivi se odlaganju puštanja njegovog novog filma F9 (Fast and Furious 9) u bioskope pod citatom: “Filmovi su nam trenutno potrebni više nego bilo kad”. Ovo nelogično i pomalo detinjasto razmišljanje komentarišemo malo kasnije u podkastu.

…Taika Waititi opet u fokusu…

Vaši cenjeni voditelji pričaju o ovom sjajnom režiseru i scenaristi, a u ovoj epizodi donosimo još dve uzbudljive novosti o njemu. Prvenstveno, vraća se Marvelu da snimi novi Thor: Love & Thunder. Ono što takođe znamo o ovom ostvarenju jeste da će Christian Bale glumiti negativca, kako je izjavila glumica Thessa Thompson. Bale ume da iznese teške likove, pitanje je kako će se poneti sa komičnim aspektima novozelandskog reditelja, ali sudeći po njegovim sposobnostima verujemo da će se snaći. Dok se čuvate od korona zaraze slušajte podkast za dalje komentare.

Na fotografiji je poster za film Thor.
Izvor: Tehix

Druga vest u vezi sa Waititijem jeste da će sa Netflixom praviti animiranu mini-seriju Charlie and the Chocolate Factory. Biće zanimljivo gledati ga u svetu animacije, ali ako neko danas ume da stvori nezaboravnog Vilija Vonku to je upravo on!

…prva srpska serija na striming platformama…

Striming platforma Amazon otkupila je prava na seriju Senke nad Balkanom Dragana Bjelogrlića i tako je ona postala prva domaća serija sa takvom sudbinom. Na platformi će seriju moći da gleda preko 150 miliona pretplatnika. Ona će se zvati Black Sun i biće titlovana umesto sinhronizovana čemu se Pilja uveliko protivi jer “želi da čuje sinhronizovanog Bjelogrlića” hehe. Povodom ovog se prisećamo još nekih naših sjajnih serija i takođe razgovaramo o velikim uspesima Dragana Bjelogrlića! Poslušajte!

Soderbergh ponovo u akciji…

Američki reditelj Steven Soderbergh sprema novi film u koji će biti uključeni John Hamm i Sebastian Stan. Radi se o filmu Kill Switch koja će biti neo-noar krimi drama u Detroitu 1950-ih godina. Ono u šta smo sigurni jeste da će Jovan Šunka odlično izgledati u odelu znajući njegovu ulogu Dona Drejpera hit seriji Mad Men.

U podkastu se koncentrišemo na genijalnost, maštovitost i ludost američkog režisera, scenariste, montažera itd…bacajući fan-fektove o njemu i prisećamo se njegovog rada i obećanja da se povlači iz filma. Slušajte nas dok razmatramo kakav bi ovaj film mogao biti!

Na fotografiji je američki reditelj Stiven Soderberg.
Izvor: The Hollywood Reporter

…nova generacija čudovišta!

Nakon velikog uspeha niskobudžetnog filma The Invisible Man, reditelj i producent James Wan povezuje se sa još dva filma iz Universalovog ribrendiranog Dark Universe-a. U pitanju su novi filmovi o Drakuli i Frankenštajnu.

Na fotografiji je Grof Drakula. Iyvor The Hollzwood Reporter
Izvor: The Hollywood Reporter

Vaše cenjene voditelje ovo veoma uzbuđuje jer su fanovi starih filmova sa čudovištima i znaju da će Wan dati dovoljno slobode režiserima da iznesu ova ostvarenja što je to bolje moguće. Pridružite nam se u novoj epizodi gde pričamo o utiscima o dosadašnjem Dark Universe-u i šta je to što jedva čekamo dalje od njega, a osvrćemo se in a ranije obrade klasičnih horror romana, kao i veoma ukratko na zaboravljenog pa ponovo rehabilitovanog H.P. Lovecrafta i njegov uticaj na moderni horror.

ŠIŠKA VAS NAGRAĐUJE

Započeli smo saradnju sa Domom kulture i preko nas možete osvojiti ulaznice za događaje koje oni organizuju. Potrebno je da nas pratite redovno na društvenim mrežama kako biste znali šta treba da uradite kako biste osvojili nagradu. Ovonedeljni dobitnici nažalost se neće lepo provesti na svirkama jer su se sve odložile zbog Korona virusa, ali mi saradnju nastavljamo tako da stej tjuned!

Ovu emisiju, koju vode Marko Apostolović i Marko Pilja (tokom programa samo ukratko Apostol i Pilja), možete pratiti na MultiRadiju ili na MixCloudu.

Pridružite se dvojici šarmantnih momaka koji četvrtkom raspravljaju o filmskim novostima, aktuelnim dešavanjima i zanimljivostima kroz sva razdoblja sedme umetnosti.  

Za kratke vesti, zanimljivosti i svakodnevne apdejte zapratite Linčovu šišku na Facebook-u i Instagramu.

Epizodu možete skinuti ovde:

Vaši cenjeni voditelji odlučili su da se nekim temama dublje posvete u svojoj emisiji. Tako smo odlučili da svake druge nedelje izaberemo određeni segment filma koji naš auditivni medij dozvoljava da mi vama verodostojno predstavimo.

Kliknite ovde kako biste slušali ostale epizode: https://multiradio.rs/podkast/lincova-siska/

Poslušajte naše izbore i dodatne komentare na njih OVDE:

(link za epizodu)

Linčovu šišku možete slušati i na MixCloudu: