Kralj Čačka u Novom Sadu! Subota, 21. avgust

OTKAZANO!!!

Kralj Čačka posle godinu i po dana ponovo u Novom Sadu! – najavljuje Nataša Topolac iz Udruženja Free Space – “Nastavljamo svoje aktivnosti serijom koncerata pod otvorenim nebom. Prvi u nizu će biti koncert Kralja Čačka, u subotu, 21. avgusta sa početkom u 20 časova  na “Open Air” krovnoj terasi, TC Promenade.”

Udruženje Free Space: Kralj Čačka, subota 21. avgust
Organizator: Udruženje Free Space; Dizajn: Arteria; Foto: Nemanja Knežević

Za mnoge posetioce njegovih koncerata, dileme nema: Kralj Čačka jeste nekrunisani vladar muzike koju je teško svrstati u neku kategoriju. Njegova inspiracija leži u onom, za mnoge, savršenom skrovištu: između najdubljih emocija i umetnosti sviranja, između noći u zadimljenom baru i jutra koje menja sve, između muzike putujućih trubadura i tananih jazz melodija. Iz tog skrovišta Kralj Čačka izlazi na glavnu ulicu i vodi nas sa sobom na put oko sveta.

Kralj Čačka je pesnik i kantautor rođen u Čačku, koji već nekoliko decenija živi i radi u Beogradu. Objavio je zbirku pesama “Na margini” (Lom), kao i dva albuma –  “Zemlja snova” (2016) i “Spusti svetosnt na put” (2018).  Autor je, zajedno sa Markom Marićem, originalne muzike za filmove “Poslednja avantura Kaktus Bate” (2018) reditelja Đorđa Markovića i “Realna priča” (2019) reditelja Gordana Kičića. Dobitnik je nagrade “Strune od svetla” za 2017, koja se dodeljuje za poseban doprinos afirmaciji pesničke reči u rok i bluz muzici.

Za one koji vole reference:

Muzika Kralja Čačka predstavlja mešavinu bluza, džeza, rokenrola i šansona, a rokenrol veteran Žikica Simić je za Kralja Čačka rekao: “Opasnom magistralom – preko raskrsnica i pored stranputica – sa gitarom preko ramena, kao junak starih dobrih filmova, Kralj je stigao na rok scenu. Sa sobom je doneo mudre, lepe i gorke pesme, u kojima se iskrenost i autentičnost oštro suprotstavljaju izopačenostima ovog vremena.”

Fantastični pisac Miljenko Jergović u svom osvrtu na album “Spusti svetlost na put” i generalno poeziju Kralja Čačka za “Jutarnji list” je napisao: “Spusti svetlost na put” je među nekoliko najvažnijih albuma glazbe za preostalu pismenu čeljad, snimljenih jugoistočno od Beča u zadnjih tridesetak godina. Nenad Marić moćan je pjesnik.”

KRALJ ČAČKA: SPUSTI SVETLOST NA PUT

Stare pesme, nove pesme, hitovi, lamenti, himne, protestne note i sevdah – sve to na način kako samo Kralj Čačka i bend mogu da isporuče.

Udruženje za razvoj kulture Free Space je svoje aktivnosti u zadnjih godinu i po dana realizovalo putem Instagram profila, serijom razgovora pod nazivom “MUK” Muzika, Umetnost, Kultura. Sve razgovore je vodila Jovana Coka Stanković, a jedan od sagovornika je bio upravo Kralj Čačka. Ceo razgovor možete pogledati na sledećem linku:

Ulaznice su u prodaji po ceni od 1.200 rsd, a dostupne su na GIGSTIX prodajnim mestima, kao i online na adresi: http://gigstix.com/sve…/6-koncerti/3266-kraljcacka2021. Na dan koncerta cena ulaznice će biti 1.500 rsd.

Kako do „Open Air“ krovne terase, TC Promenade? Koncertnom prostoru moguće je pristupiti od 19:00 časova, a do njega se stiže liftom (nivo 2B), kao i uz stepenice na parkingu.

Ako želiš još tema iz sveta muzike klikni ovde.