Nedeljni meni 16-22/9/2019

U nedelji između 16. i 22. septembra, Novosađane očekuje mnoštvo kvalitetnih muzičkih dešavanja. Kako je nemoguće biti na više mesta istovremeno, MultiRadio izdvaja po jedan događaj za svaki dan u predstojećoj nedelji.


Ponedeljak – Svirka bendova Nexus (progressive metal) iz Meksika i Architect of Pain (thrash/heavy metal) iz Novog Sada biće održana u klubu Dvorište, sa početkom u 21 čas.


Utorak – Sastav Josip A Lisac (JAL) proslaviće svoj deseti rođendan intimnom svirkom simboličnog naziva “A strana” u Studiju M, počev od 20 časova.


Sreda – Dokumentarni film Downtown 81 pomoću priče umetnika Žana Mišela Baskijata govori o muzičkoj sceni osamdesetih u Njujorku, pre svega o hip hop kulturi i andergraund klubovima. Biće prikazan u 20h u SoulPeddleru.


Četvrtak – Grupa Minilinija koju čine Dejan Vučetić (Darkwood Dub), Vladimir Ðordević (Lira Vega, Svemirci, Neočekivana sila), Boris Mladenović (Jarboli, Neočekivana sila, Veliki prezir) i Radan Ðordević (DJ Rahmanee) nastupiće u PUBeraju u 21h.


Petak – U okviru ovogodišnjeg Takt festivala biće održane brojne radionice namenjene ljubiteljima zvuka i muzičke produkcije. Jedna od najzanimljivijih je Kako započeti samostalnu ili karijeru benda?, i počinje u 15h u SoulPeddleru.


Subota – Hrvatska kantautorka Nina Romić promovisaće svoj treći album Sloboda u Brick baru u 22 časa. Ona je takođe članica neformalne grupe kantautora Novi Odmetnici, zajedno sa još nekoliko Novosađana.


Nedelja – Veče dron muzike biće održano u domu b-612, a novosadskoj publici će se predstaviti dva momka iz Barselone, Fließgewässer i William Luke Valerio. Početak je zakazan za 20 časova, a ulaz je dobrovoljna donacija namenjena izvođačima.


Izuzev poslednjeg, ulaz na sve događaje je besplatan.

Naslovna fotografija: Damir Žižić