Novosadska biciklistička inicijativa organizuje bioskop na otvorenom

Novosadska biciklistička inicijativa u saradnji sa ambasadom Holandije i Opensom organizuje na otvorenom besplatnu projekciju filma “Vantu” (Ventoux) rediteljke Nikol van Kilsdonk u ponedeljak 19. avgusta u 21h na stepeništu Spensa kod službenog ulaza 2 (stepenište naspram stadiona)!

NSBI Novosađanima i Novosađankama na biciklima nudi otvoreni bioskop u ride in konceptu, u okviru kojeg će se prikazati film “Ventoux”. Film govori o četvorici muškaraca, starih prijatelja, koji se odlučuju na penjanje na Mon Vantu i to na biciklima, kao što su to radili 30 godina ranije. Na putu do vrha razgovaraju, uglavnom tražeći odgovore na pitanja iz prošlosti i sadašnjosti. I oni rade ono što muškarci rade tako dobro, prebacujući se između teške ozbiljnosti i prozračnih trivijalnosti.

Redari Novosadske biciklističke inicijative čuvaće bicikla, tako da ohrabrujemo građane da dođu na svojim dvotočkašima. Uz to, predlažemo sugrađanima da osim grickalica i pića ponesu i sedalice, jer će im biti udobnije.

Projekcija je besplatna i aplikacije za vremensku prognozu kažu da neće biti padavina. Međutim, ukoliko bude previše hladno ili kišno, projekciju odlažemo.

Besplatnu projekciju filma “Ventoux” organizujemo u saradnji sa ambasadom Holandije i organizacijom Opens 2019.