„Novosadski dnevnik izolacije“ u knjižarama

„Novosadski dnevnik izolacije“, knjiga koja predstavlja sabrane dnevničke zapise 66 autora o životu tokom tromesečnog vanrednog stanja za vreme pandemije korone, našla je svoje mesto na policama tri knjižare – Bulevar Books, Knjižara Most i Zenit Books.

Knjigu takođe možete poručiti upitom na imejl multiradio.info@gmail.com

Knjiga, koju su izdavači prozvali svedočanstvo jednog vremena, predstavljena je novosadskoj publici u septembru, a kako je tom prilikom rekao Dragan Gmizić, odgovorni urednik MultiRadija i vlasnik Greenfield produkcije, u dnevniku se, u duhu dobre literature, provlači red smeha, pa red suza i red besa.

„Čini mi se da smo svi negde imali ista osećanja, iste strahove, ali svako od nas je različit i na različite načine su se ljudi nosili sa ogromnom strepnjom i ogromnom nepoznanicom.“

Novosadski dnevnik izolacije
Novosadski dnevnik izolacije

Prvi dnevnički zapis nastao 19. marta, svega nekoliko dana nakon proglašenja vanrednog stanja, a poslednji 4. maja 2020. godine, dva dana pre njegovog ukidanja.

66 autora je pisalo o svom životu koji se 52 dana vodio pravilima ograničenosti prostora i aktivnosti. Otvoreno su izneli svoje strahove, strepnje, odnose sa partnerima, decom i porodicom, sa prijateljima, kućnim ljubimcima, knjigama, muzikom, filmovima, novim i starim navikama, uspomenama i snovima.

Izdavači “Novosadskog dnevnika izolacije” su MultiRadio, Greenfield produkcija i Novinsko-izdavačka ustanova „Ruske slovo“.

Ukoliko želite da nabavite svoj primerak ove knjige, posetite jednu od ove tri knjižare.

Knjigu možete poručiti upitom na imejl multiradio.info@gmail.com