O nama

MultiRadio

Internet radio MultiRadio je medij civilnog društva, koji je nastao 2018. godine, kada ga je osnovala Fondacija 021.

MultiRadio je medij zajednice (Community media) osnovan kao neprofitni  i društveno odgovorni medij, koji postoji kao alternativa tabloidizaciji, mejnstrim i komercijalnim medijima. Novinarski i produkcijski tim čine većinom mladi ljudi, a uredništvo ima mentorsku ulogu novinarima sa žurnalistike koji su dobili priliku da budu saradnici i da kreiraju medijske sadržaje u specifičnom okruženju nevladine organizacije i onlajn medija. MultiRadio pruža platformu organizacijama civilnog društva, odnosno dajemo im prostor da promovišu svoje aktivnosti i svoj rad.

Okuplja pre svega zajednicu (mladih) ljudi koje spajaju vrednosti, kao što su ljudska i manjinska prava, interkulturalizam i građansko društvo. Osnivanje internet radija je finansijski podržala Evropska unija kroz podršku projekta očuvanja multikulturalne baštine Vojvodine “Čuvarkuća” u okviru kog je jedna od aktivnosti i pokretanje MultiRadija.

MultiRadio je portal, koji u nekoliko rubrika analizira i informiše o različitim temama iz oblasti civilnog društva i aktivizma, ekologije, kulture i umetnosti, ljudskih i manjinskih prava, sporta kao zdravog načina života, kao i o različitim pitanjima (i odgovorima) koje postavljaju pre svega mladi ljudi.

Ovaj medij predstavlja onlajn platformu koja je otvorena za kulturni dijalog i razmenu mišljenja, a to u praksi znači da je uvek otvoren za relevantan predlog tema, primedbe i sugestije, jer osluškuje potrebe našeg društva koje čine svi pojedinci i pojedinke. Na kraju krajeva, mediji civilnog društva, a MultiRadio to sigurno jeste, tome i služe.


Pročitajte i: Šta je civilno društvo, a šta mediji civilnog društva?