Otvorena sedma manifestacija “Pod krošnjama na Štrandu”

Juče je na novosadskoj plaži Štrand otvorena sedma po redu manifestacija “Pod krošnjama na Štrandu”.

“Veoma mi je drago što ova manifestacija ne samo da opstaje, i održava se evo već sedmi put u okviru Biblioteke na Štrandu, već se i razvija i napreduje. To ne kažem tek uzgred, već zaista mislim da programi koji se bave jezikom manjina, imaju posebno mesto u gradu koji je prepoznat upravo po multijezičnosti i multikulturalnosti. Sadržaji su namenjeni onima na kojima svet ostaje, što je takođe izuzetno dobro, jer doprinose stvaranju generacija tolerancije, međusobnog poštovanja koje će znati da prepoznaju lepotu različitosti, “ izjavio je Dalibor Rožić, član gradskog veća zadužen za kulturu.

Slovenački jezik je u fokusu ovog leta u Biblioteci na Štrandu. / Foto: Heror Media Pont

Slovenački jezik je u fokusu ovog leta u Biblioteci na Štrandu. Roman Weixler, zamenik ambasadora Republike Slovenije u Beogradu je prilikom otvaranja događaja izjavio da su ovakve inicijative veoma dobre za dalje razvijanje dobrih odnosa između dve države.

“Mogućnost da se tokom komuniciranja ne razumemo je ogromna. Upravo ovaj projekat ima za cilj da osigura međusobno razumevanje, i da kroz učenje manjinskih jezika i kulture, deca i mladi nastave da grade multikulturno društvo, što Grad Novi Sad svakako jeste,” poručila je Nataša Heror iz Heror Media Pont-a.

Izvor: Heror Media Pont