Pekinška patka i Atomsko sklonište sviraju u subotu na Štrandu

Pekinška patka i Atomsko sklonište očekuju sve posetioce na novosadskom Štrandu, u subotu 25. septembra od 12 časova, na jedinstvenoj svirci koju organizuje Audio-Konstruktor. Događaj “Liman zove” je posvećen muzici i nastaviće se i u nedelju, 26. septembra na istom mestu.

Liman zove na uživanje u muzici 25. i 26. septembra od 12h, na platou kupališta ŠTRAND – ponesite svoj instrument i dođite da zajedno sviramo, pevamo i igramo.” – poručuju organizatori ovog muzičkog događaja. “Svi koji vredno vežbaju na nekom istrumentu moći će da sviraju s Atomskim skloništem i Pekinškom patkom. Oba benda odsviraće jednu pesmu i to “Treba imat dušu” i “Bolje da nosim kratku kosu” zajedno s našim sugrađanima. To počinje u podne i trajaće do 14 sati, nakon čega će Pekinška patka imati svirku. Posle toga nastupaju neafirmisani bendovi koji su odabrani na konkursu.”, pojasnio je Sreta Kovačević, član i jedan od osnivača legendarne Patke, a takođe direktor i vlasnik Audio-Konstruktora.

Pekinška patka i Atomsko sklonište - Svirka "Liman zove" na Štrandu
Pekinška patka i Atomsko sklonište – Svirka “Liman zove” na Štrandu

Pozivamo sve naše sugrađane da iskoriste priliku i pokažu svoju kreativnost zajedno sa novom postavom grupe Pekinška patka i uz promotivni nastup Atomskog skloništa. Članovi ova dva sastava okupljenima će pojasniti procese nastanka svojih hitova i specifičnosti interpretacije. – poručuju iz Audio-Konstruktora.

Od 14h sati na istom mestu predstaviće nam se novosadski bendovi koji su odabrani na konkursu na osnovu snimaka svoje autorske muzike:

  • Opstanak
  • Alt bags Quartet
  • i jedan od najpoznatijih novosadskih bendova Neprijatelj prelazi zeku

Vikend Liman zove posvećen muzici, nastavlja se 26. septembra u 12h, kada će poznati novosadski koreografi održati javni čas folklora. Namera organizatora je da novosađanima predstave folklor kao jedan vid rekreacije, ali i lepu mogućnost za druženje i razmenu iskustava.