Pet hiljada dinara za mlade od 16 do 29 godina

Mladi od navršenih 16 do navršenih 29 godina će dobiti po pet hiljada dinara novčane podrške od države pred Novu godinu.

Ovo je ranije najavio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, a potom je vest potvrdio i ministar finansija Siniša Mali.

“Ono što mi je posebno važno jeste da, uprkos svim izazovima sa kojima se susrećemo zbog aktuelne krize u svetu, imamo dovoljno sredstava da isplatimo i ovu meru novčane podrške mladima, a da to ni na koji način ne ugrozi naše javne finansije. Na ovaj način država još jednom pokazuje da brine o mladima i da je uvek tu za njih. Mladi su naša budućnost, i svako izdvajanje za njih je ulaganje u bolje sutra naše države i društva.”, napisao je ministar Siniša Mali na svom instagram nalogu.

5000 dinara za mlade
Pet hiljada dinara za mlade u Srbiji

Ministarstvo finansija priprema zakonsko rešenje kojim će ovo pitanje biti regulisano, a mehanizam prijave će, kako je najavljeno, biti brz i jednostavan. Prijava mladih će biti moguća od 1. do 15. decembra.

Podsetimo, država je tokom ove godine izdvojila dva puta po 100 evra za mlade, prvo u februaru, a potom i u junu, a sada će mladi ponovo dobiti jednokratnu novčanu podršku u iznosu od pet hiljada dinara.