Podkast: Bandscout #007 – Neotkriveni bendovi

Decembarski Bandscout donosi šarenu zimnicu sa post pank, emo i indi nalepnicama. Mladi, neotkriveni bendovi i njihove najnovije pesme, tema su naše poslednje muzičke emisije.

Od prve epizode pokušavamo da pronađemo mlade, kvalitetne post pank bendove. Isprva je delovalo kao da je ta scena mala, međutim, iz nedelje u nedelju uveravamo se u suprotno. Sa samo 92 pregleda, bend Roxy Girls otvorio je ovonedeljno izdanje Bandscouta.

Žanr koji je sedamdesetih proslavio kultni sastav Joy Divison i dalje je neiscrpni izvor inspiracije za bendove, posebno britanske.

U prethodnoj, šestoj epizodi gostovao nam je Mika iz novosadskog benda See It My Way, predstavio nam svoje omiljene bendove i upoznao nas sa emo žanrom. Taj zvuk se savršeno uklopio u Bandscout, te sam i ove nedelje odlučila da uvrstim jedan od meni omiljenih, a manje poznatih, predstavnika ovog žanra.

Takođe, u jednoj od prethodnih epizoda istraživala sam muzičku scenu skandinavskih zemalja. Možda je zbog hladnog vremena, ali ponovo sam posegla za uvek dobrom švedskom muzikom i pronašla novi bend, bergmanovski setan – Holy.

Vest koja me je obradovala na samom kraju prošle nedelje jeste da je zagrebački bend Paul the Walrus objavio spot za pesmu Frank and me. U očekivanom Wes Anderson vajbu, ali sa neočekivanim krajem, Borna pleše u svetu koji je sam kreirao i opisao u intervjuu koji smo nedavno objavili.

Svaki put do sada zaboravila sam da se osvrnem na australijsku muzičku scenu koja, iako izolovana, ne kaska za savremenicima iz Evrope i Amerike. Dokaz za to je i bend The Sunday League, još jedna poslastica za one koji vole da otkriju bend dok još nema 1,000 pregleda na Jutjubu.

Ukoliko su vas zainteresovali ovi bendovi, poslušajte celu emisiju i pratite nas na instagramu bandscout.podcast kako biste na vreme bili obavešteni o novim epizodama.

Plejlista:

  1. Roxy Girls – Who is the Problem
  2. Feet – Petty Thieving
  3. Corridor – Grand Cheval
  4. Dayseeker – Sleeptalk
  5. Tropic Gold – Smile
  6. GDRN – Laetur Mig
  7. Holy – Forget About Life
  8. Robert Ellis – Topo Chico
  9. Paul the Walrus – Frank and Me
  10. The Sunday League – I Liked it When You Weren’t Yourself

MultiRadio možete pratiti i na Mixcloudu: