Prirodnjačke priče

Projekat pod nazivom “Prirodnjačke priče” podrazumeva proizvodnju serijala u okviru podkasta MultiRadio Hajlajter, koji će doprineti zaštiti životne sredine i očuvanju biološke raznovrsnosti, kroz podizanje svesti građana u pogledu društveno odgovornog ponašanja, aktivizma i volonterizma, kao i konkretnog doprinosa zaštiti prirode u sopstvenom okruženju.

Prirodnjačke priče

Uža ciljna grupa MultiRadija je mlada publika koja se informiše uglavnom preko novih, digitalnih medija, a opšta ciljna grupa su svi građani Novog Sada i okoline, ali i cele Srbije.

Oslanjajući se na program o zaštiti prirode Republike Srbije za period od 2021.g. do 2023. godine, projekat teži da u skladu sa planskom strategijom Republike Srbije i u saradnji sa stručnjacima iz oblasti ekologije, pomogne u neophodnom informisanju javnosti o očuvanju biodiverziteta.

MultiRadio je medij civilnog društva koji sarađuje sa organizacijama civilnog društva i informiše o bitnim temama za zajednicu. Od izuzetne važnosti za ovaj proces je saradnja medija i OCD koje mogu da pruže stručnost, sredstva i informacije bitne za javni interes i unapređenje građanskog društva .

Realizaciju dela projekta Prirodnjačke priče finansijski je podržala Gradska uprava za kulturu Grada Novog Sada. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.