Producentski Forum u Novom Sadu – poziv za učesnike

U Novom Sadu će tokom Gradić festa od 28. do 30. avgusta biti održan Producentski forum koji će na tribinama i radionicama okupiti eksperte iz event i festivalskog menadžmenta. Organizatori događaja, filmski producenti, menadžeri u kulturi, pozorišni producenti okupiće se i tokom dva dana razgovarati o različitim temama iz svoje oblasti sa stručnjacima za produkciju.

Udruženje Cinema City koje je organizator foruma poziva sve zainteresovane za nova iskustva, ljude, teme, znanje i uživanje da se prijave uz napomenu da će im putni troškovi, hrana i smeštaj za dva dana (28. i 29. avgust) biti plaćeni.

Rok za prijavu na Producentski forum je 20. avgust, a svi zainteresovani mogu da se prijave na ovom linku: http://bit.ly/ProducersForum.

Tokom Producentskog foruma u Novom Sadu održava se i Gradić fest i u okviru njega i Festival uličnih svirača. U jednom delu grada koji se zove Gradić, sa veoma starim zgradama i ušuškanim ulicama, ulični izvođači donose drugačiju i posebnu atmosferu i energiju. Tokom tri dana trajanja festivala, Gradić će ponovo postati umetnički okrug na čijim će se ulicama naći muzika, filmovi, pozorište, izložbe i predstave.

Učesnici Producentskog foruma imaće dakle priliku da uživaju u ozbiljnim diskusijama o menadžmentu u kulturi tokom dana i neverovatnoj muzici i iskustvima na ulicama tokom noći.

Producentski forum je deo programa Interreg-IPA prekogranične saradnje Mađarska-Srbija i projekta “Kaleidoskop savremene kulture i kreativnih industrija” (K3CI). Namenjen je menadžerima u kulturi i producentima iz Srbije i Mađarske.

Ova aktivnost je deo Interreg-IPA Programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija u okviru projekta K3CI, čiji je glavni cilj jačanje saradnje između savremenih kulturnih i kreativnih scena Mađarske i Srbije kroz jačanje profesionalnih kompetencija, umetničke produkcije i prenosa znanja. Partneri projekta su Cinema City i Asocijacija Kulturanova iz Novog Sada i Maszk i KEP-SZIN-HAZ iz Segedina.

Tekst i foto: Cinema City