Vanredno stanje: Dnevnik Marka i Ivane Jakovljev Vol.2

Novi Sad, april 2020. Photo by Ivan Bjelić.

11.04. 2020. 

Preksinoć me žena prepolovila!

Mislim,  bukvalno…Iz dosade , nadjosmo u podrumu staru knjižicu sa trikovima Big Laleta. Znate onaj kad ja udjem u sanduk pa me ona, kao, preseče testerom? To je uspelo, ali problem je što su sledeću stranicu, gde piše kako se ponovo spajam i iskačem iz sanduka uz „volaaa“ pojeli , izgleda, miševi. 

Poslednjih dana, živim tako raspolućen. Začudo, tu svoju odvojenost prihvatio sam kao  prirodno i normalno stanje, pa više i ne mogu da zamislim da je bilo drugačije, mada primećujem nepremostive razlike u karakteru.

Dok  sam Gornji  ja , koji ovo pišem, rekao bih- smiren i stoički prihvatam situaciju sa pandemijom, i dani mi prolaze uz knjige i filmove,  Donji ja je neurotičan i ponaša se prilično samodestruktivno. 

Duva svaki dan… sinoć je proveo djuskajući sa Sofijom uz Stereo bananu i Rambovog Halida-invalida a onda je , usred policijskog časa, izneo kantu za smeće. Posle smo čuli kako landra po kuhinji do sitnih sati, 20x otvara i zatvara frižider, tuče po alkoholu .

Žena i ja, ko ljudi, legli u 9. 

12. 04.  

Piše Gornji ja, jedini ovlašćeni predstavnik mene. 

Ona budaletina, Donji ja, celog dana larma po kući, popizdeću. Kupio sam online izdanje „Lice ulice“ ali ne mogu ni slova da pročitam. Eno ga, kreten , u dvorištu. Natripovao se da sledeću pandemiju ( ovo sigurno nije poslednja) moramo dočekati spremni …napravio poligon za obuku i preživljavanje.

Celo pre podne gleda Bera Grilsa ( naročito kako se ovaj najavio da će snimati u Srbiji), a onda popodne ima praksu u dvorištu. Sa kobajom vezanom za „onu stvar“ trči pored komšijinog pit bula, pa onda preko plota kod nadrkane babe sa kojom ne pričamo od 2014. kad smo parkirali ispred njene kuće (na javnoj površini!) pa nazad preko Miminog štrika, doček na opasno nahereni južni bedem (sam ga zidao J) u sigurnost avlije krcate betonskim ostacima i šutom. Dosadašnji rekord – 5 min i 22 sec. 

Kako sam sa tim debilom mogao da delim istu ličnost 42 godine?!

Muče me sumnje i ljubomora, da li  moja žena ipak više voli moj donji deo , iako tvrdi suprotno?! 

13.04. 

Piše Ivana Jakovljev, supruga 

Shvatite ovo moje obraćanje kao poziv za pomoć. Ona moja budala pre neki dan pala sa merdevina a lepo mu rekoh da ne dira kablove , da to nije 5G nego bili ovi iz „totala“ kod Goce komšinice.

Od tad, natripovao da je podvojena ličnost. Dok vam pišem , u ormanu , uz sveću , ona se dvojica peglaju u dnevnoj sobi. Kako sam načula, razlog, što je, kao, Donji deo mog supruga izjavio da su ove mere izolacije skroz ok i da je to prvinormalan potez  ove vlasti. 

I evo, pičkaju se satima, ko u narodnoj pesmi. 

Nije to samo…Od kako je podvojen kuvamo x 2, perem svaki dan dvoje gaća i četvoro čarapa.  Ne mogu više….

Ako neko ima , Big Lale „ Iluzija bez magije“ …mala crna knjiga, ne znam izdavača.strana br. 87. Pleeeeaseee….