Vanredno stanje: Dnevnik Nikole Škorića

Novi Sad, mart 2020. Photo by Ivan Bjelić.

26. mart, 2020. na ovamo

Noć je padala na Gjongsang. Princ prestolonaslednik Li Čang je učinio sve što može da bolesni ne provale zidine. Poslednji zraci sunca padali su na uplašene branitelje utvrđenja. Seo Bi i Čo Beom Pal su najzad, nakon očajničkog traganja, pronašli mesto gde raste biljka vaskrsenja, biljka koja je uzrok bolesti koja se neverovatnom brzinom proširila jugoistočnim pokrajinama korejskog carstva. 

Podmukli Čo Hak Jo zadovoljno je trljao ruke u Hanjangu, zajedno sa svojom ćerkom, zlom mladom kraljicom Čo. Njegov pakleni plan doživljavao je svoj vrhunac i apsolutna vlast bila mu je na dohvat ruke.

Izolovao je Gjongsang i sve što je trebalo da uradi jeste da sačeka da prođe noć, noć u kojoj će horde obolelih pregaziti zdrave. 

Princ Li Čang je gledao u daljinu… ostavši potpuno sam, znao je samo jedno: ako preživi ovaj užas i dođe na očev presto, uvek će stavljati dobrobit naroda na prvo mesto.

Eto, dragi dnevniče, ovo je deo sadržaja 6. epizode, južnokorejske serije „Kraljevstvo“ koju trenutno gledam, epizodu za epizodom… 

Gledam Li Čanga i u sebi vičem „Napred, Ling Čang!  e to je princ, to je čovek za narod, a ne…“

Neki dan uzeo da čitam Viktora Ivančića „Sviranje srednjem kursu“, ali sad mi nešto ne ide… čitaću kad ovo prođe… prebacujem se na Konana Simerijanca.

Pokušavam da napravim „Državni posao“ od lego kockica… da probamo da snimimo od kuće… likove sam uspeo, kancelarija, ne ide… Ali, što kaže Balašević, spas mi donose… žena mi i djeca… uz njihovu pomoć uspevam… ostaje nam da isprobamo glasove preko telefona.. videćemo… 

Pavle me „uništio“ na igricama, a Dunja nacrtala vrhunsku super junakinju. Sa malim perajima. 

Goga skuvala bogovski ručak… pijemo kafu i gledamo Larija Dejvida zajedno. Smejemo se, ja perem sudove… dok trljam tiganj, mislim se, ima i dobrih strana ove izolacije… volim svoju ženu.   

Škola je u dnevnom boravku. I fizičko… Odlazak u nabavku u hazmat odelu, obilazak i odnošenje namirnica roditeljima, samo do vrata… mater i ja se gledamo preko maske. 

Medije konzumiramo minimalno, samo osnovne informacije… za spas uma i duše. 

Šta još da ti kažem…  ah, da… spoiler alert…

Seo bi pronalazi lek za bolest i  dobri princ pobeđuje na kraju.