Vodič za studentske popuste

Možda su studenti uvek švorc, ali dobro je znati da imaju pravo na gomilu popusta u Srbji i Evropi. Ukoliko ste učenik ili student (ili mlada osoba do 30 godina), možete pronaći razne popuste, samo je potrebno malo kopanja, uglavnom po internetu. Iz tog razloga donosimo vam vodič za studentske popuste koje možete dobiti ukoliko napravite nekoliko kartica.

Te kartice su:

  • Međunarodna studentska kartica za identifikaciju – ISIC
  • Evropska kartica za omladinu – EYCA

Goran Milovac iz Studentske službe u Novom Sadu objašnjava da studenti koji koriste usluge smeštaja i ishrane ove službe te kartice svakako moraju da imaju.

“Studenti su u obavezi da imaju ove kratice ako stanuju u našim studentskim domovima i ako koriste uslugu ishrane, jer je to njihov identifikacioni broj. Oni sa njom otključavaju dom, koriste je i u menzi, jer se na njoj nalaze bonovi za ishranu. Ona je važna jer je student sa ovom karticom osiguran 24 časa”, kaže Milovac.

Milovac naglašava da sa posedovanjem ove kartice studenti tokom studiranja i u svakodnevnom životu mogu da koriste razne popuste.

Vodič za studentske popuste: Pojedini popusti za Novi Sad, Beograd i putovanja (MultiRadio)

ISIC i EYCA kartice zastupljene su prvenstveno od strane Evropskog omladinskog centra i drugih organizacija koje učestvuju na projektu Gaudeamus.


Pročitajte i Potpuno drugi univerzum: Najlon pijaca


Kako bi se izradila ISIC kartica morate da budete u sistemu obrazovanja: da ste upisani u osnovnu, srednju školu ili da ste upisani na osnovne, postdiplomske ili doktorske studije, s tim da korisnici ove kartice moraju da imaju najmanje 12 godina.

EYCA karticu mogu da izrade sve mlade osobe od 7 do 30 godina.

Sve što vam je potrebno za izradu kartica (MultiRadio)

Popuste koje pružaju ove kartice u Srbiji i Evropi možete pretraživati i sami tako što odaberete karticu koju posedujete, grad i uslugu za koju tražite popust, i svi dostpuni popusti vam se izlistaju.


Ako znate za još popusta, javite nam ih u komentaru kako bismo ih podelili sa ostalim studentima.