Završen prvi Omladinski kantautorski festival

Finale prvog Omladinskog kantautorskog festivala (OKF) održano je u sredu, 4. septembra na krovu Tržnog centra Promenada, a najbolji mladi autor prema mišljenju žirija bio je Stefan Bogosavljević.

Omladinski kantautorski festival / Foto: Živojin Kuzmanović

Finalu takmičenja prethodile su radionice tokom kojih je devet autora i autorki svoje pesme uvežbavalo sa bendom. Kako objašnjava pobednik ovog festivala, neprocenjiv je osećaj čuti kako pesma najzad oživljava u izvedbi drugih ljudi.

“Atmosfera na radionicama je bila fenomenalna, odlično smo sarađivali i zezali se, i stvarno mislim da su svi autori koji su se predstavili kvalitetni i drugačiji“, kaže Stefan i dodaje da, iako je bio deo sličnih takmičenja, OKF odiše autentičnom energijom.

Dvadesetčetvorogodišnji Stefan je diplomirani advokat i, kako kaže, jasno je podelio svoju ličnost na ono što mora da radi, i ono što želi da radi. U potonji deo ubraja se i stvaranje muzike.

Već neko vreme imam spremnih pet pesama koje samo čekaju da budu oblikovane pravim rečima“, objašnjava on.

Foto: Živojin Kuzmanović

Prema rečima kantautorke i članice žirija Olivere Popović, ono što je Stefana izdvojilo od ostalih kandidata jeste iskrena i neusiljena izvedba.

Na bini je prirodan, osećam ono što mi peva, vlada svojim glasom. Pesmi ne mogu zamisliti kraj, želim da se vrti i vrti, i da me emocija vodi sve dublje u melanholiju”, rekla je Olivera za MultiRadio.

Pesma kojom se predstavio publici, Weltschmerz, govori o traženju smisla u neizvesnosti, svesti da su se najbolje stvari već desile, ali i nadi da vreme donosi nove početke.

Omladinski kantautorski festival organizovan je uz sufinansiranje Uprave za kulturu Grada Novog Sada, u zajedničkoj organizaciji Asocijacije gitarista Vojvodine i Kulturnog Centra LAB, uz logističku podršku TC Promenada, 3Bir brewery – Zbir pivare i Fondacije Novi Sad 2021.