Završena druga nedelja manifestacije “Pod krošnjama na Štrandu”

U subotu je u Biblioteci na Štrandu održan kviz provere znanja slovenačkog jezika i time je završena druga nedelja ovogodišnje manifestacije Pod krošnjama na Štrandu. Prvo mesto osvojio je Petko Cvijanović, drugo mesto Lenka Đaković, a nagrada za treće mesto otišla je u ruke Dušana Barišića.

Nedelja pred nama je rezervisana za mađarski jezik i kulturu za decu uzrasta od 5-12 godina. Kurs slovenačkog jezika za mlade uzrasta 13-19 godina ulazi u treću nedelju realizacije. Program se odvija svakog radng dana od 19-20 časova u Biblioteci na Štrandu.

“Što se nastupajućeg subotnjeg kviza tiče, verujemo da ćemo uspeti da izađemo u prirodu, da će nas vreme poslužiti. Aktivan boravak u prirodi je veoma značajan segment koji ova manifestacija promoviše. Podsetiću da je jedno od najznačajnijih planinarskih pravila da se u planinu uvek izlazi na svoju odgovornost. Tako je i u životu. Uvek živimo na sopstvenu odgovornost. Važno je da se ova poruka prenese deci i mladima u što ranijem uzrastu, kao i da se roditelji podsete na ovo životno pravilo”, poručila je Nataša Heror iz Heror Media Pont-a.

Gradska biblioteka u Novom Sadu, Heror Media Pont i Centar za razvoj manjinskih i lokalnih medija sedmu godinu za redom organizuju manifestaciju Pod krošnjama na Štrandu i ovogodišnji program traje do 27. jula.

Manifestacija za cilj ima upoznavanje dece uzrasta od 5-12 godina sa kulturom, jezicima i medijima manjinskih zajednica kroz aktivan multikulturalizam i interkulturalizam. Od ove godine uveden je i program za mlade uzrasta 13-19 godina koji čini intenzivan kurs slovenačkog jezika za početnike.

Izvor: Heror Media Pont, Foto: Čila David