Završena manifestacija “Pod krošnjama na Štrandu”

Završnicu sedmog izdanja manifestacije “Pod krošnjama na Štrandu” činili su kviz provere znanja iz slovačkog jezika i test iz slovenačkog jezika za tinejdžere.

Prvu nagradu osvojio je Petko Cvijanović, drugu Andrej Jovanović i treću Dušan Barišić. Kurs slovenačkog jezika sa dvadeset održanih časova tokom jula savladalo je sedmoro mladih, kojima su nakon urađenog testa uručeni sertifikati koje potpisuje Nacionalni savet slovenaca za početni nivo znanja iz slovenačkog jezika.

Manifestacija “Pod krošnjama na Štrandu” ima za cilj promovisanje aktivnog multikulturalizma i interkulturalizma kroz programe učenja jezika manjinskih zajednica za decu uzrasta od 5-12 godina i mlade uzrasta od 13-19 godina. Pored toga, aktivan boravak u prirodi je značajan segment ove manifestacije. Kroz ponuđene programe sa konceptom učenja kroz igru na otvorenom u opuštenoj atmosferi u okviru Biblioteke na Štrandu u ovoj sezoni prošlo je preko šezdesetoro dece i mladih.

Organizatori događaja su Gradska biblioteka u Novom Sadu, Heror Media Pont i Centar za razvoj manjinskih i lokalnih medija, a pokrovitelji Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne zajednice i Uprava za kulturu grada Novog Sada.

Izvor: Heror Media Pont, foto: Čila David